reklam
reklam
Düşünceleri Özgürleştiren Ses
Zonguldak
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ZONGULDAK
00:00:00
İmsak vaktine kalan
42,0023 %0,33
48,7857 %0,53
55,9681 %0,34
Kalemin Sesi Genel Hileli gıda skandalı! Sucuğa sakatat ve kanatlı eti karıştı

Hileli gıda skandalı! Sucuğa sakatat ve kanatlı eti karıştı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Afyonkarahisar merkezli bazı markaların sucuğunda dana eti yerine mekanik ayrılmış kanatlı eti ve sakatat kullandığını açıkladı. Sağlık riski taşıyan bu hileli ürünlerin listesini yayımlarken, denetimlerin süreceğini belirtti.

2 Dakika
Okunma Süresi

Bakanlığın açıkladığı listede, özellikle Afyonkarahisar merkezli markaların ürünlerinde dana eti yerine mekanik ayrılmış kanatlı eti ve sakatat kullanıldığı belirlendi. Hileli ürünlerin tam listesi, guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde yayımlandı.
SUCUK YERİNE DİL VE SAKATAT
Bakanlığın analiz sonuçlarına göre Afyon Keyf-i Sucuk, Tütüncüoğlu, Soylutürk, Güç Birliği ve Kocatürk gibi Afyonkarahisar merkezli markaların bazı sucuk ürünlerinde dana eti yerine mekanik ayrılmış kanatlı eti ve sakatat (baş, dil, taşlık) kullanıldığı tespit edildi.
Uzmanlar, bu tür ürünlerin tüketilmesinin sağlık açısından ciddi riskler taşıyabileceğine dikkat çekti. Özellikle bağışıklık sistemini zayıflatma, alerjik reaksiyonlar ve sindirim sorunları gibi olumsuz etkiler uzun vadede ortaya çıkabiliyor.
HİLE SADECE SUCUKLA SINIRLI DEĞİL
Denetimler, hileli üretimin yalnızca sucukla sınırlı olmadığını gösterdi. Tespit edilen uygunsuzluklar arasında şunlar yer aldı:
•    Tarhanada: Yasaklı gıda boyası kullanımı
•    Kıymalı kol böreği ve dana köftede: Sakatat eti
•    Baharatlarda: Yabancı madde
•    Balde: Taklit ürün
•    Lahmacun harcında: Kanatlı eti
Bakanlık, tüketicilerin bu ürünleri satın almaması gerektiğini ve özellikle etiketleri dikkatle incelemeleri gerektiğini vurguladı.
HALK SAĞLIĞI TEHLİKEDE
Gıda uzmanları, taklit ve tağşiş ürünlerin yalnızca kaliteyi düşürmekle kalmayıp, halk sağlığını da ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti. Söz konusu ürünlerin düzenli tüketimi uzun vadede bağışıklık sisteminde zayıflamaya, çeşitli alerjik reaksiyonlara ve sindirim problemlerine yol açabiliyor.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK
Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli gıda üreticilerine karşı denetimlerin aralıksız devam edeceğini duyurdu. Bakanlık yetkilileri, vatandaşları ürünleri satın almadan önce etiketleri kontrol etmeye, bilinçli tüketici olmaya çağırdı.
Ayrıca, hileli ürünlerin parti numaraları ve marka bilgileri de Bakanlık tarafından yayımlanarak, tüketicilerin güvenli ürün tercih etmesi sağlanıyor. Denetimlerin önümüzdeki dönemde de aynı titizlikle süreceği belirtildi.
İşte ifşa edilen o markalar…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *