reklam
reklam
Düşünceleri Özgürleştiren Ses
Zonguldak
Parçalı az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ZONGULDAK
00:00:00
İmsak vaktine kalan
41,9759 %0,23
48,7340 %0,43
56,1596 %0,24
Kalemin Sesi Eğitim BEUN beğeni topladı

BEUN beğeni topladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı akademisyenleri, 10-12 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen 5. Rize Gastronomi Festivali'nde üstlendikleri aktif roller ve bölgesel gastronomiye sundukları katkılarla büyük takdir topladı.

3 Dakika
Okunma Süresi

Rize’nin kültürel zenginliğini ve yöresel lezzetlerini ulusal düzeyde tanıtmak amacıyla 10-12 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından yoğun katılımın olduğu festivalde, Aşçılık Programı’ndan Öğr. Gör. Mustafa Gökyar ve Öğr. Gör. Erol Kesgin, festivalin önemli ayaklarından biri olan ilçe koordinasyon görevini üstlenerek, organizasyonun başarıyla yürütülmesine önemli katkılarda bulundular. Etkinlik, Nalia Karadeniz Mutfağı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tarakçı’nın koordinasyonunda yürütülürken, festival boyunca Rize’nin 12 ilçesinden 200’ü aşkın yöresel yemek kayıt altına alındı.

Festivalin onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle ayrı bir anlam kazanan organizasyonda, yerel mutfak kültürünün korunması, sürdürülebilirlik ve sağlıklı beslenme temaları ön plana çıkarıldı.

Festivalde bir konuşma yapan Emine Erdoğan açıklamasında, “Bu anlamlı buluşma; bir gastronomi etkinliğinden öte Rize'nin kültürel hafızasını da geleceğe taşıyan bir adım. Yöresel tatların her biri, bu toprakların kimliği ve zenginliğidir; korunmalı, yaşatılmalı ve geleceğe aktarılmalıdır. Sürdürülebilirlik, sağlıklı beslenme ve yerel değerler odağında, 12 ilçesinden 200'ü aşkın yemek çeşidini kayıt altına alan organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Rektör Özölçer: “Gastronomi Kültürümüzü Bilimle Geleceğe Taşıyoruz”

5. Rize Gastronomi Festivali’nde yer alarak BEUN’u gururla temsil eden akademisyenler ve festival üzerine açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer su sözleri dile getirdi:
 “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin teşrifleriyle onurlandırdığı 5. Rize Gastronomi Festivali, ülkemizin zengin yerel mutfak mirasının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması adına son derece anlamlı ve kıymetli bir organizasyon olmuştur. Bu vesileyle, festivale nazik katılımları ve kültürümüzün ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına sundukları değerli katkılar dolayısıyla Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye şükranlarımı arz ediyorum.

Festivalde üniversitemizi başarıyla temsil eden Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı akademisyenlerimiz Öğr. Gör. Mustafa Gökyar ve Öğr. Gör. Erol Kesgin’i yürekten kutluyorum. Akademisyenlerimizin sergilediği özverili çalışmalar, hem bölgesel gastronomi bilincinin gelişmesine katkı sağlamış hem de üniversitemizin ismini gururla duyurmuştur. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bizler, kadim kültürümüzün zengin bir kolunu oluşturan Karadeniz mutfağı başta olmak üzere tüm Türk mutfağını, bilimsel ve kültürel temellerle geleceğe taşımayı hedef edinen her türlü girişime katkı sunmaya devam edeceğiz.  Bu vesileyle, yerelden evrensele uzanan bu vizyoner çalışmaların sürdürülebilir bir anlayışla artarak devam edeceğine olan inancımı en içten duygularımla ifade ediyor; festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *